Izvještaj MUP-a ZDK za 30.09.2014.

U prologu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 30.09.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zavidovići

Dana 30.09.2014. godine, u ulici Alije Izetbegovića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kiosk, vlasništvo firme „Opresa“, iz kojeg su otuđene 24 šteke raznih vrsta cigareta. Otuđene cigarete su pronađene od strane službenika uniformisane policije u blizini lica mjesta, dok su istražitelji Policijske stanice Zavidovići izvršili uviđaj.

Maglaj

Dana 30.09.2014. godine, u ulici Srebreničkih žrtava rata, na dionici pruge prema firmi „Natron Hayat“, izvršeno je presijecanje i krađa telefonskog kabla, dužine 120 metara, vlasništvo firme „Željeznice FBiH“. Od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj izvršen je uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Kakanj

Dana 30.09.2014. godine, u mjestu Čatići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka E19-A-053, kojim je upravljao A.E., i putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka A13-E-657, kojim je upravljao K.A. Tom prilikom, navedeni K.A. je zadobio teške tjelesne povrede, dok su lake tjelesne povrede zadobili navedeni A.E., te suvozač V.A. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Žepče

Dana 30.09.2014. godine, na putu M-17 u mjestu Gornja Golubinja, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali: teretno motorno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka A32-K-772, kojim je upravljao K.A. iz Banjaluke, teretno motorno vozilo marke „Iveco“, registarskih oznaka E94-E-854, kojim je upravljao Ž.N. iz Tuzle, i putničko motorno vozilo marke „Škoda-Octavia“, registarskih oznaka T73-K-069, kojim je upravljao Č.S. iz Zenice. Tom prilikom, navedeni Č.S. je zadobio teške tjelesne povrede, dok su lake tjelesne povrede zadobili suvozač Č.H. i navedeni Ž.N. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close