Izvještaj MUP-a ZDK za 29.07.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 29.07.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

U toku noći 28/29.07.2014.godine, u mjestu Veliko Polje, iz teretnih motornih vozila marke „MAN“, bez registarskih oznaka, i marke „Mercedes“, registarskih oznaka K78-E-661, te radne mašine „Skip“, vlasništvo S.H., izvršena je krađa dva akumulatora i određena količina dizel goriva. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Zavidovići

U vremenskom periodu od 25.07. do 29.07.2014. godine, u mjestu Skroze, izvršena je krađa oko 60 metara kabla, vlasništvo preduzeća „BH Telecom”. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Tešanj

Dana 28.07.2014. godine, u 23,25 sati, u mjestu Jevadžije, policijski službenici su izvršili kontrolu putničkog motornog vozila marke „Škoda“, registarskih oznaka 902-J-901, kojim je upravljao H.S. Tom prilikom je utvrđeno da registarske tablice pripadaju drugom vozilu. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Visoko

Dana 29.07.2014. godine, na lokalnom putu u mjestu Arnautovićko Polje, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Golf“, registarskih oznaka O34-E-319, kojim je upravljao L.Š., i putničko motorno vozilo marke „Opel-Astra“, registarskih oznaka O32-T-136, kojim je upravljala S.A. Tom prilikom, lake tjelesne povrede zadobili su navedeni L.Š., te L.F., dok su teške tjelesne povrede zadobili S.A. i L.E. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Dana 29.07.2014. godine, na lokalnom putu u mjestu Bosnići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Golf“, registarskih oznaka T95-J-410, kojim je upravljao B.M., i motokultivator marke „Labin“, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao B.E. Tom prilikom, teške tjelesne povrede zadobio je navedeni B.E., dok je suvozač na motokultivatoru H.M. zadobio lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske stanice Visoko.

Na području Kantona dogodilo se još 10 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close