Izvještaj MUP-a ZDK za 29.05.2014.

U prilogu donosimo  izvještaj MUP-a ZDK za 29.05.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. Unavedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET

Zenica  

Dana 28.05.2014. godine, u 23,00 sati, u mjestu Pojske, od stranelica N.N. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo izazivanje općeopasnosti, koje je uputilo ozbiljne prijetnje prema licu M.M. izZenice, na taj način što je lice N.N. udarilo lice M.M. u predjeluglave, da bi zatim iz puške ispalilo tri hica u zrak, nakon čega seudaljilo u nepoznatom pravcu. Oštećena M.M. je tom prilikomzadobila lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolniciZenica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave, koji su tom prilikom pronašli određene tragove, a dana 29.05.2014. godine, u 19,25 sati, u mjestu Konjevići, od strane navedenih službenika je lišeno slobode lice N.N, koje je zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada zbog počinjenih krivičnih djela.

Maglaj  

U toku noći 28/29.05.2014. godine, na dionici željezničke pruge Sikola-Liješnica, od strane nepoznatih lica je izvršena krađa određene količine kablova vlasništvo preduzeća “BH Telecom” DD Sarajevo i JP “Željeznice Federacije BiH” d.o.o. Sarajevo. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, koji poduzimaju aktivnosti na ravjetljavanju i dokumentovanju izvršene krađe.

Olovo

Dana 29.05.2014. godine, u 19,25 sati, u mjestu Donji Bakići, službenici Policijske stanice Olovo su zaustavili i kontrolisali teretno motorno vozilo “Man”, registarskih oznaka K38-A-713, kojim je upravljalo lice Z.F. iz Olova, te su prilikom kontrole ustanovili da isti vrši prijevoz dvadesetdva trupca za koje lice nije posjedovalo potrebnu dokumentaciju. Sporna drvna masa je privremeno oduzeta i izmještena u krug JP” Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona” d.o.o. Zavidovići, Poslovna jedinica Šumarija Olovo. Istražitelji Policijske stanice Olovo su nastavili sa poduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti na utvrđivanju eventualnog krivičnog djela.

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Visoko

Dana 29.05.2014. godine, u 00,10 sati, na lokalnom putu u mjestu Arnautovići, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila “Golf”, kojim je upravljao B.S. iz Ilijaša, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede, dok je suvozač u istom vozilu O.E., takođe iz Ilijaša, zadobio lakše tjelesne povrede. Na mjestu saobraćajne nezgode je izvršen uviđaj.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close