Izvještaj MUP-a ZDK za 29.05.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 29.05.2013.

 JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.
 
KRIMINALITET

Zenica

Dana 29.05.2013. godine, u ulici Travnička broj 59, službenici policije su u izvršenju krivičnog djela teške krađe u kuću zatekli lica T.S. i P.Dž.. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, a na mjestu izvršenja ovog krivičnog djela je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Kakanj

U toku noći 28/29.05.2013.godine, u mjestu Lučani, sa radilišta na izgradnji tunela “Vijenac”, od strane nepoznatih lica je otuđena određena količina elektro-kabla. Na mjestu otuđenja je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, koji poduzimaju aktivnosti na rasvjetljavanju ove krađe, te otkrivanju i procesuiranju izvršilaca iste.

Tešanj

U neutvrđenom vremenskom periodu, u ulici Ciglanska, naseljeno mjesto Jelah, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo V.H., iz koje je tom prilikom od strane nepoznatog počinioca otuđena određena količina električnog alata, električna kosilica i jedan TV aparat. Na mjestu izvršenja ove teške krađe je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, dok se nastavljaju aktivnosti na otkrivanju, lociranju i lišenju slobode izvršilaca ovog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se četrnaest saobraćajnih nezgoda, u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, jedno lice je zadobilo povrede neutvrđenog stepena, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close