Izvještaj MUP-a ZDK za 29.01.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 29.01.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U vremenskom periodu od 27. do 29.01.2014. godine, u ulici Krivače, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo R.F., iz koje je otuđena određena količina raznih predmeta i novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Maglaj

Dana 29.01.2014. godine, u mjestu Moševac, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo D.I., iz koje je otuđena neutvrđena količina zlatnog nakita i novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 29.01.2014. godine, u ulici Travnička cesta, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke “Maple”, registarskih oznaka J10-M-796, kojim je upravljao B.A. iz Zenice. Tom prilikom, navedeni vozač, kao i saputnici iz vozila: H.R., S.A. i Š.N., zadobili su teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close