Izvještaj MUP-a ZDK za 28.11.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 28.11.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom je jdno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Kakanj

U toku noći 27/28.11.2012. godine, u ulici Rudarska, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kancelariju firme „Tesko-market“, iz koje su otuđena tri telefona i modem za internet. Od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj izvršen je uviđaj.

Dana 28.11.2012. godine, u mjestu Karaulsko Polje, od strane dva nepoznata lica izvršeno je krivično djelo razbojništvo nad radnicom STR „Šljivo“, od koje je otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Usora

Dana 28.11.2012. godine, dežurna služba Policijske stanice Usora je obavještena da u mjestu Sivša, dva nepoznata lica vrše krađu metalnih predmeta ispred kuće, vlasništvo K.J. Postupajući po navedenoj prijavi, službenici uniformisane policije su u dvorištu kuće zatekli lica S.A. i S.E., oba iz Tešnja, dok su u prtljažniku putničkog motornog vozila golf 2, registarskih oznaka E84-M-243, pronašli otuđene predmete. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama, gdje je nad istima zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 18 saobraćajnih nezgoda u kojima je sedam lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close