Izvještaj MUP-a ZDK za 28.05.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 28.05.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 27/28.05.2013.godine, u ulici Mokušnice, izvršena je teška krađa u prostorije Udruženja građana “Pomirenje”, kojom prilikom je otuđena jedna računarska jedinica. Na mjestu izvršenja ove teške krađe je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije, koji poduzimaju operativne mjere i radnje na terenu, u cilju otkrivanja i lociranja izvršioca ovog krivičnog djela.

Dana 28.05.2013.godine, u ulicama Londža, Muftije Šemsekadića i Reisa Čauševića, od strane nepoznatih lica je upotrijebljeno vatreno oružje, na način što su se dva  nepoznata lica dovezla u navedene ulice sa putničkim motornim vozilom marke “Alfa Romeo”, te pokušala izvršiti napad na lice Č.S. iz Zenice, koje se nakon toga dalo u bijeg, pri čemu navedena lica ispaljuju više hitaca iz pištolja. Od strane službenika uniformisane policije na licu mjesta je zatečeno sporno vozilo, koje je zapečaćeno i prevezeno na službeni parking Policijske uprave I, te je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije, koji poduzimaju mjere i radnje na pronalasku lica koja su u bjekstvu i za kojim se traga.

Usora

Dana 28.05.2013.godine, u dežurnoj službi Policijske stanice Usora je prijavljeno izvršenje teške krađe u kuću vlasništvo Lj.M. iz Žabljaka, u vremenskom periodu od 22-28.05.2013.godine, te da je tom prilikom otuđena određena količina električnog kabla. Od strane službenika policije su poduzete mjere i radnje na dokumentovanju izvršene teške krađe i pronalasku izvršioca iste.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se šest saobraćajna nezgoda, u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close