Izvještaj MUP-a ZDK za 28.04.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 28.04.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 28.04.2014. godine, u ulici Željezarska, od strane službenika uniformisane policije, u vršenju krivičnog djela krađe metalnih poklopaca od šahtova zatečeni su: R.S., B.N. i M.B., svi iz Zenice. Navedena lica su lišena slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Kakanj

U toku noći 27/28.04.2014. godine, u ulici Osmana Džafića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prostorije Stranke za BiH, iz kojih je otuđena centralna kompjuterska jedinica, monitor i tastatura. Dana 28.04.2014. godine, u ulici Malente Bošnjaka, na osnovu naredbe Općinskog suda u Kaknju, od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj izvršen je pretres stana koji koristi K.A., kojom prilikom su pronađeni otuđeni predmeti, te neutvrđena količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu i neutvrđena količina bijelog praha koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu. U stanu je zatečeno i lice Đ.E. iz Kaknja, kod kojeg je prilikom pregleda pronađena neutvrđena količina bijelog praha koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Tešanj

U toku noći 27/28.04.2014. godine, u ulici Tabačka, izvršeno je krivično djelo teška krađa u STR „Market“, vlasništvo E.Š., odakle je otuđena neutvrđena količina raznih cigareta, čokolade, kafe, alkoholnih pića, te određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close