Izvještaj MUP-a ZDK za 28.03.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 28.03.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Usora

Dana 28.03.2013. godine, u Policijsku stanicu Usora se obratio B.D. iz Usore i prijavio da je nad njim izvršeno krivično djelo „Prijevara“ tako što je isti putem interneta naručio mobilni telefon marke „HTC Sensation“, te izvršio uplatu od 300 KM u pošti na ime N.D., nastanjen u mjestu Baćina, općina Jablanica, nakon čega je putem pošte dobio polovan i neispravan mobilni telefon marke „Sony Erikson“. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Žepče

Dana 28.03.2013. godine, u mjestu Goliješnica, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo T.M., iz koje je otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.
 
BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
 
Visoko

Dana 27.03.2013. godine, u 23,45 sati, na lokalnom putu u mjestu Maurovići, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila VW golf, registarskih oznaka T24-E-257, kojim je upravljala D.A. iz Visokog. Tom prilikom, lake tjelesne povrede zadobili su vozač D.A., kao i saputnici N.E. i N.M., obe iz Kiseljaka. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close