Izvještaj MUP-a ZDK za 28.01.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 28.01.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona, javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 28.01.2013. godine, u poslijepodnevnim satima, u ulici Zije Dizdarevića na broj 24,  izvršena je teška krađa u stan vlasništvo Š.R., iz kojeg je tom prilikom otuđen zlatni nakit. Na mjestu izvršenja ove teške krađe je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 28.01.2013. godine, oko 18,30 sati, u mjestu Gorica, lokalitet tunela Vijenac, od strane lica T.Đ. iz Zenice, izvršena je krađa nafte iz radne mašine vlasništvo preduzeća  GP “ŽGP” d.d.  Sarajevo. Od strane službenika uniformisane policije lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I.

Breza

Dana 28.01.2013. godine, u 08,20 sati, u Ulici Alije Izetbegovića, izvršenom kontrolom putničkog motornog vozila marke “Golf III”, registarskih oznaka O05-A-691, kojim je upravljao B.N. iz Breze, utvrđeno je da registarske tablice ne pripadaju navedenom vozilu. Predmetno vozilo je privremeno oduzeto a od strane službenika  policije se poduzimaju aktivnosti na utvrđivanju svih bitnih činjenica te dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Doboj jug

Dana 28.01.2013. godine, oko 13,00 sati, na magistralnom putu M-17 u mjestu Matuzići, općina Doboj jug, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo „Golf”, registarskih oznaka 143-E-023, kojim je upravljao T.E. iz Tuzle i autobus marke “Higen”, registarskih oznaka 940-T-706, vlasništvo preduzeća “Biss tours” Zenica, kojim je upravljao S.Z. iz Zenice. U saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede konstatovane u Domu zdravlja Doboj Jug zadobio je vozač T.E., dok je putnik u autobusu T.F. zadobio lakše tjelesne povrede. Uviđaj na mjestu saobraćajne nezgode je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug.

Na području Kantona dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgoda u kojim je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close