Izvještaj MUP-a ZDK za 27.09.2014.

U prologu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 27.09.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

PS Visoko

Dana 27.09.2014.godine, u 21,35 sati u restoranu Vizija u ul.Alije Izetbegovića,općina Visoko došlo je do upotrebe vatrenog oružja od strane R.H. iz Kaknja,kojom prilikom je isti zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u KB Zenica. Izvršen uviđaj.

PS Zavidovići

Dana 27.09.2014.godine, u 18,10 sati putem telefona u PS Zavidovići,obratio se A.N.,lovovođa LO Klek Zavidovići,prijavio da je u mjestu Fazlići,općina Zavidovići,B.S., uključio električnu energiju u ogradu kojom je ograđena njegova parcela sa zasijanim kukuruzom usljed čega je smrtno stradao jedan divlji vepar.Izvršen uviđaj.

PS Tešanj

Dana 27.09.2014. godine, u 18.30.sati u mjestu Mrkotići,općina Tešanj, izvršeno je nasilje u porodici od strane O. H. iz Šija,nad suprugom B.D. iz Šija,koja je tom prilikom zadobila lakše tjelesne povrede konstatovane SHMP Tešanj.Od strane službenika uniformisane policije sačinjena službena zabilješka.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Ze-Do kantona dogodila se 6 saobraćajna nezgoda.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

 

Na putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području ZE-DO kantona nije bilo požara i eksplozija.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close