Izvještaj MUP-a ZDK za 27.03.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 27.03.2014.
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 26/27.03.2014. godine, u mjestu Gornja Gračanica, izvršeno je krivično djelo teška krađa u podrumske prostorije kuće, vlasništvo S.N., iz kojih je otuđen bicikl s pomoćnim motorom marke „Tomos“ i određena količina elektro kabla. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 27.03.2014. godine, u ulici Zmaja od Bosne, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su prilikom pregleda lica D.T. iz Zenice, kod istog pronašli dva paketića sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 28,30 grama, i jednu vagu za precizno mjerenje. Navedeno lice je lišeno slobode, te zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Kakanj

Dana 27.03.2014. godine, u ulici Alije Izetbegovića, u ugostiteljskom objektu „Puls“, od strane lica P.E. iz Kaknja izvršen je fizički napad na J.M. iz Kaknja, koji je tom prilikom zadobio tjelesne povrede neutvrđenog stepena. Od strane službenika uniformisane policije P.E. je lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close