Izvještaj MUP-a ZDK za 26.12.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 26.12.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Maglaj

Dana 25/26.12.2013. godine, u mjestu Liješnica, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prostorije mljekare „Saraj Milk“, iz kojih je otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

U periodu od 19. do 26.12.2013. godine, u mjestu Trepča, izvršeno je krivično djelo teška krađa iz pilićare, vlasništvo H.F., odakle je otuđeno 2.000 pilića. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 26.12.2013. godine, na lokalnom putu u mjestu Tešanjka, istražitelji Policijske stanice Tešanj su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke Hyundai, registarskih oznaka E18-K-454, kojim je upravljao S.M. iz Doboj Juga. Tom prilikom, navedeni S.M. je dobrovoljno predao dvije pvc folije u kojima se nalazio bijeli prah koji asocira na opojna sredstva speed, jedan smotuljak i jednu digitalnu vagu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, dok je navedeno lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 16 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close