Izvještaj MUP-a ZDK za 25.12.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 25.12.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u 13 slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 25.12.2012. godine, u ulici Bulevar Eze Arnautovića, izvršena je teška krađa u trgovačku radnju „MB“, vlasništvo M.A., iz koje je otuđena određena količina raznih cigareta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

Dana 25.12.2012. godine, u mjestu Grajani, lokalitet Penavincin potok, izvršena je bespravna sječa šume od strane lica A.F. i K.Dž., oba iz Visokog. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama za zadržavanje, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Maglaj

Dana 25.12.2012. godine, na putu M-17 u mjestu Poljice, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo ford, registarskih oznaka A31-E-904, kojim je upravljala H.S. iz Maglaja, i motocikl honda, registarskih oznaka J58-J-830, kojim je upravljao I.S. iz Maglaja, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Na području Kantona dogodilo se još 13 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close