Izvještaj MUP-a ZDK za 25.06.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 25.06.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, fizičkim napadom na drugog, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 25.06.2014. godine, u ulici Travnička cesta, od strane I.D. izvršeno je krivično djelo izazivanje opće opasnosti, paljenjem stana. U požaru je nastupila materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo. Lice I.D. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje lica.

Olovo

Dana 25.06.2014.godine, u mjestu Olovske Luke, izvršen je pokušaj krađe putničkog motornog vozila marke „VW-Passat“, registarskih oznaka M89-J-968, vlasništvo K.A. Istražitelji Policijske stanice Olovo su na licu mjesta izvršili uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Maglaj

Dana 25.06.2014. godine, na putu M-17 u mjestu Liješnica, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke „Audi“, registarskih oznaka E24-O-755, kojim je upravljao V.D. iz Žepča, koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Na području Kantona dogodilo se još 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close