Izvještaj MUP-a ZDK za 25.04.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 25.04.2014.
JAVNI RED I MIR

Na području ZE-DO Kantona javni red i mir je narušen u četrnaest slučajeva, kojom prilikom je šest lica zadobilo lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 25.04.2014. godine u 15,30 sati u Ulici Crkvice općina Zenica, od strane J.M. izvršeno je krivično djelo nasilje u porodici nad suprugom J.M. koja je zadobila lake tjelesne povrede konstatovane u KB Zenica, dok je J.M. lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje. Izvršen uviđaj.

Maglaj

U toku noći 24/25.04.2014. godine u mjestu Liješnica, općina Maglaj, izvršeno je krivično djelo teške krađe u prostorije JU Narodna apoteka Maglaj, iz kojih je otuđena daktilo stolica, grijalica, centralna jedinica marke Asus sa monitorom, dok je iz ladice radnog stola otuđen novac u iznosu od 220,00 KM. Izvršen uviđaj.

Žepče

U vremenskom periodu od 28.02. do 25.04.2014. godine u mjestu Lazina, općina Žepče, izvršeno je krivično djelo krađe kamere od video nadzora sa obejkta, vlasništvo BH telekoma. Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO Kantona dogodilo se dvadeset saobraćajnih nezgoda, u dvije saobraćajne nezgode dva lica su zadobila lake tjelesne povrede.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području ZE-DO Kantona nije bilo požara i eksplozija.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close