Izvještaj MUP-a ZDK za 25.03.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 25.03.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 24.03.2014. godine, u 23,30 sati, u ulici Travnička cesta, iz kuće u vlasništvu B.I., izvršena je krađa perilice posuđa. Intervencijom službenika policije, u mjestu Čajdraš, slobode su lišeni B.A. i B.A., kod kojih je pronađen otuđeni predmet. Isti su sprovedeni u službene prostorije Policijske uprave I, gdje su i zadržani, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navednog krivičnog djela.

U toku noći 24/25.03.2014. godine, u ulici Mehmeda Spahe, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo Dž.A., iz kojeg je otuđen laptop, te određena količina novca i zlatnog nakita. Od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I izvršen je uviđaj.

Tešanj

Dana 15.03.2014. godine, u mjestu Lepenica, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo B.A., iz koje je otuđen televizor, te određena količina novca i nakita. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 24.03.2014. godine, oko 21,50 sati, u ulici Aleja šehida, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „VW-Golf”, registarskih oznaka 375-K-647, kojim je upravljao D.M., i pješak B.J. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close