Izvještaj MUP-a ZDK za 25.03.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 25.03.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja u kojima nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zenica

Dana 25.03.2013. godine, u ulici Fra Ivana Jukića, izvršena je teška krađa u putničko motorno vozilo audi, registarskih oznaka A54-M-109, vlasništvo O.V., iz kojeg je otuđen autokasetofon. Intervencijom službenika policije, kod lica S.A. je pronađen otuđeni autokasetofon, te je isto lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama Policijske uprave I.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
 
Visoko

Dana 25.03.2013. godine, u 00,40 sati, na lokalnom putu u mjestu Buzić Mahala, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa puta putničkog motornog vozila VW golf, registarskih oznaka K31-M-091, kojim je upravljao K.K. Tom prilikom, teške tjelesne povrede zadobio je navedeni vozač, dok su saputnici K.A. i H.A. zadobili lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije.

Olovo

Dana 25.03.2013. godine, oko 18,30 sati, u mjestu Krševi-Bogdanovići, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa puta u korito rijeke Krivaje putničkog motornog vozila VW golf, registarskih oznaka E63-M-826, vlasništvo M.R. Zbog nemogućnosti pristupa vozilu, nije utvrđeno i pronađeno lice koje je upravaljalo vozilom. Na lice mjesta su upućeni pripadnici JP za podršku MUP-a Zeničko-dobojskog kantona radi pretrage terena u cilju pronalaska lica. U jutarnjim satima dana 26.03.2013. godine, na navedenom lokalitetu, od strane građanina je pronađeno tijelo u koritu rijeke Krivaje te će se na mjestu slijetanja vozila kao i pronalaska tijela izvršiti uviđaj, kojim radnjama će se utvrditit identitet nastradalog kao i druge okolnosti pod kojim je došlo do ove saobraćajne nezgode.

Žepče

Dana 25.03.2013. godine, u 16,40 sati, na putu M-17 u mjestu Tatarbudžak, u tunelu „Karaula“, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo mercedes, registarskih oznaka VK 845 CL, kojim je upravljao K.I., i putničko motorno vozilo opel astra, registarskih oznaka M41-O-505, kojim je upravljao Č.Dž. Tom prilikom, smrtno su stradali vozač i suvozač iz vozila mercedes, K.I., rođen 1964. godine, i F.A., rođen 1959. godine, oba iz Žepča, dok su teške tjelesne povrede zadobili vozač i suvozač iz vozila opel astra, Č.Dž. i P.B., oba iz Zavidovića. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Žepče i inspektora Sektora kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Na području Kantona dogodilo se još 11 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close