Izvještaj MUP-a ZDK za 24.02.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 24.02.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 24.02.2014. godine, u ulici Sarajevska, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “VW-kombi”, registarskih oznaka E57-J-156, kojim je upravljao S.-J.S. iz Zenice. Tom prilikom utvrđeno je da navedene registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu, te da se u vozilu nalazi određena količina dijelova od teretnog motornog vozila, za koje navedeni vozač nije mogao dokazati porijeklo. Policijski službenici su nastavili aktivnosti na dokumentovanju krivičnih djela.

Visoko

U vremenskom periodu od 21.02. do 24.02.2014. godine, u mjestu Dobrinje, u krugu firme „Ugarak“, izvršena je krađa dva akumulatora sa teretnog motornog vozila marke „Volvo“, registarskih oznaka J95-K-401, vlasništvo navedene firme. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Tešanj

Dana 24.02.2014. godine, u Policijsku stanicu Tešanj se obratio Š.A. iz Tešnja, direktor firme „ACŠ Autocentar Školjić“, i prijavio lice M.D. iz Kreševa da je dana 18.02.2014. godine, na osnovu ugovora o iznajmljivanju vozila, iznajmio putničko motorno vozilo marke „VW-Polo“, registarskih oznaka E34-M-522, te da je isto trebao vratiti dana 21.02.2014. godine, ali do momenta prijave isto nije vratio. Policijski službenici su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close