Izvještaj MUP-a ZDK za 23.11.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 23.11.2012

JAVNI  RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u 5 slučajeva, jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 22/23.11.2012.godine u vremenu od 17,00 do 07,00 sati u mjestu Gorica, na gradilištu tunel Vijenac, izvršena je krađa oko 200 litara dizel goriva iz radne mašine marke “Volvo” vl.GP “Entea”-Sarajevo. Sačinjena službena zabilješka od strane službenika uniformisane policije.

Žepče

Dana 23.11.2012.godine u 16,50 sati u PS Žepče obratila se D.K. iz mjesta Biljevina i prijavila da je u proteklih deset dana iz kuće vl.K.H. otuđena određena količina novca.Sačinjena službena zabilješka od strane službenika uniformisane policije.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda, u 6 SN, jedno lice smrtno stradalo, 3 lica zadobila teže i 3 lakše tjelesne povrede.

Kakanj

Dana 23.11.2012.godine u  12,00 sati u PS Kakanj obratio se K.E. i prijavio da je na njegovoj pilani “Laze” DOO, koja je locirana u mjestu Brnjic, došlo do prevrtanja radne mašine viljuškar, kojom je rukovao M.H. iz Brnjica, kojom prilikom je isti smrtno stradao.Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Kakanj pod nadzorom tužioca, uz prisustvo ljekara mrtvozornika i inspektora zaštite na radu.

Tešanj

Dana 23.11.2012.godine  u 10,10 sati na reg. putu Prnjavor-Novi Šeher u mijestu Krndija dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestovali pmv marke “Audi” reg.oznaka M75-O-893 kojim je upravljao B.E. iz Tešnja i pješak, malodobna K.E. iz Bukve, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede.Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Tešanj.Upoznat tužilac.

Dana 23.11.2012.godine u 12,20 sati  na reg. puru Prnjavor-Novi Šeher u mjestu Vukovo, dogodila se saobračajna nezgoda u kojoj su učestovali pmv marke “Suzuki” reg.oznaka E53-T-316 kojim je upravljao D.H. iz Mekiša i pmv marke “Opel-Astra” reg. oznaka E71-J-276 kojim je upravljao U.M. iz Jelaha.U nezgodi, teže tjelesne povrede zadobili su navedeni vozač pmv “Suzuki” i malodobna A.E.saputnik u istom vozilu, lakše tjelesne povrde zadobili su navedeni vozač pmv “Opel Astra” i Š.I. saputnik u pmv “Suzuki”.Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Tešanj.Upoznat tužilac.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Na putnim pravcima na području MUP-a ZE-DO Kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI  I  EKSPLOZIJE

Na području MUP-a ZE-DO Kantona nije bilo požara i eksplozija.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close