Izvještaj MUP-a ZDK za 23.09.2014.

 

U prologu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 23.09.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET

Zenica

Dana 22/23.09.2014. godine, u ulici Armije BIH, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila „VW-Passat”, registarskih oznaka M03-O-840, vlasništvo Š.F. iz Zenice. Službenici Policijske uprave I su na licu mjesta izvršili uviđaj.

Visoko

Dana 23.09.2014. godine, u ulici Donje Rosulje, u sportskoj kladionici „Premier“, izvršena je krađa mobitela, vlasništvo H.M. iz Visokog. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Tešanj

Dana 23.09.2014. godine, u mjestu Jelah, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „VW-Passat”, registarskih oznaka GO-04109, kojim je upravljao H.A. iz Jelaha. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da registarske tablice ne pripadaju navedenom vozilu. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Žepče

U vremenu od 05.09. do 23.09.2014. godine, u ulici Željeznička, izvršena je provala u objekat „Postrojenje za sekcionisanje“, vlasništvo firme „Željeznice FBiH“. Tom prilikom je otuđeno devet akumulatora, te određena količina metalnih šina dužine oko 150 cm. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close