Izvještaj MUP-a ZDK za 23.09.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 23.09.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 23.09.2013. godine, postupajući po prijavi službenika zaštitarske agencije, u krugu firme „Mittal Steel“, od strane službenika uniformisane policije izvršena je kontrola teretnog motornog vozila mercedes, registarskih oznaka K81-T-594, kojim je upravljao R.I. iz Zenice. Tom prilikom, utvrđeno je da se u navedenom vozilu nalazi određena količina predmeta za koje postoji sumnja da potiču iz krivičnog djela. Navedeni R.I. je lišen slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Tešanj

Dana 23.09.2013. godine, u mjestu Vukovo, izvršeno je krivično djelo teška krađa u benzinsku pumpu „Nestro“, iz koje je otuđena određena količina cigareta. Na licu mjesta je od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj izvršen uviđaj, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Žepče

Dana 23.09.2013. godine, na magistralnom putu M-17 u mjestu Golubinja, od strane službenika uniformisane policije izvršena je kontrola putničkog motornog vozila fiat bravo, registarskih oznaka A93-J-296, kojim je upravljao Lj.E. iz Cazina, kojom prilikom je utvrđeno da registarske tablice ne pripadaju navedenom vozilu. Lice Lj.E. je lišeno slobode, te zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje lica, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close