Izvještaj MUP-a ZDK za 23.07.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 23.07.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su 2 lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

Dana 22.07.2014. godine, u 22,40 sati, putem telefona dežurnoj službi Policijske stanice Visoko se obratila B.M. i tom prilikom prijavila da je u naseljenom mjestu Zbilje izvršena teška krađa u njenu kuću, odakle su otuđeni jedan laptop, određena količina zlatnog i srebrenog nakita i novac u iznosu od 1.200,00 KM. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, koji poduzimaju aktivnosti na dokumentovanju izvršene teške krađe.

Kakanj

Dana 23.07.2014. godine, u ulici 4 juli, po naredbi Općinskog suda u Kaknju, od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj izvršen je pretres kuće koju koristi lice Đ.E., kojom prilikom su pronađeni određeni predmeti za koje se sumnja da potiču iz krivičnog djela teške krađe izvršene u kuću vlasništvo M.R.. Prilikom izvršenog pretresa od strane policijskih služebnika pronađena je i jedna tabakera u kojoj se nalazila biljna materija, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Sporna materija je privremeno oduzeta, a lice Đ.E. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Kakanj, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Tešanj

Dana 23.07.2014. godine, u 18,10 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Tešanj se obratio građanin B.M. i tom prilikom prijavio da je tokom proteklog mjeseca, u naseljenom mjestu Šije, iz kuće koja je njegovo vlasništvo izvršena krađa novca. Nakon zaprimljene prijave daljnji rad na pronalasku i otkrivanju izvršioca ove teške krađe, te na utvrđivanju bitnih činjenica i dokumentovanju krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Tešanj.

Žepče

U toku noći 22/23.07.2014. godine, u ulici Stjepana Tomaševića, izvršena je teška krađa u putničko motorno vozilo “Golf”, registarskih oznaka A18-J-638, vlasništvo lica P.M. iz Žepča, kojom prilikom je otuđen jedan CD player, sunčane naočale i USB stick. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče, koji poduzimaju mjere i radnje na pronalasku i otkrivanju izvršioca ove teške krađe, te na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se dvanaest saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close