Izvještaj MUP-a ZDK za 22.11.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 22.11.2012

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

Dana 22.11.2012. godine, u ulici Gornje Rosulje, u prodavnici „Eledam“, od strane dva NN lica izvršeno je razbojništvo nad M.H., vlasnikom iste, kojom prilikom je otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 22.11.2012. godine, u mjestu Čatići, po naredbi Općinskog suda Kakanj, policijski službenici su izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi D.V. iz Kaknja, kojom prilikom je pronađeno 4,29 grama opojne droge koja asocira na marihuanu i jedna patrona od lovačke puške. D.V. je lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close