Izvještaj MUP-a ZDK za 22.10.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 22.10.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, fizičkim napadom na drugog, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinioca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 22.10.2014. godine, na lokalitetu Ušće, sa željezničke pruge otuđena je određena količina metalnih dijelova. Službenici uniformisane policije su navedene predmete pronašli u krugu firme za otkup sekundarnih sirovina “Dilaver-Company”, u ulici Goraždanska u Zenici, te su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Zavidovići

Dana 22.10.2014. godine, u mjestu Džinići, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali teretno motorno vozilo marke „Magirus – Iveco“, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao M.M. iz Zavidovića. Tom prilikom utvrđeno je da isti prevozi određenu količinu ogrjevnog drveta, bez odgovarajuće dokumentacije. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Žepče

Dana 22.10.2014. godine, dežurnoj službi Policijske stanice Žepče je prijavljeno da se u ulici Ciglane, u kući vlasništvo R.S., nalazi nekoliko lica koja najverovatnije konzumiraju opojnu drogu. Na lice mjesta su upućeni službenici uniformisane policije koji su u navedenoj kući zatekli lica: Ć.D., V.S., R.O., S.S. i L.M., sva iz Žepča. Prilikom pregleda, na stolu je pronađena staklena posuda u kojoj se nalazilo sedam smotuljaka sa sadržajem zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče, dok je R.O. lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodila se 21 saobraćajna nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close