Izvještaj MUP-a ZDK za 22.09.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 22.09.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 22.09.2013. godine, u mjestu Topčić Polje, od strane H.V. iz Zenice izvršeno je krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti. Lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje.

Visoko

Dana 22.09.2013. godine, u mjestu Topuzovo Polje, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prostorije zemljoradničke zadruge iz koje su otuđeni dijelovi sa radne poljoprivredne mašine. Zbog sumnje da su počinili navedeno krivično djelo, od strane službenika uniformisane policije lišeni su slobode i zadržani u prostorijama za zadržavanje G.A. i H.E., oba iz Visokog, dok su otuđeni dijelovi pronađeni na otpadu sekudarnih sirovina, vlasništvo F.Dž., u mjestu Muhašinovići, općina Visoko. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Zavidovići

Dana 22.09.2013. godine, u mjestu Gornji Kovači, izvršeno je krivično djelo teška krađa u trgovačku radnju „Sara“, vlasništvo O.J., iz koje je otuđena određena količina novca i cigareta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Usora

Dana 22.09.2013. godine, u mjestu Omanjska, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću vlasništvo Č.A., iz koje je otuđena određena količina nakita i torbica u kojoj su se nalazile dvije štedne knjižice. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Tešanj

Dana 22.09.2013. godine, u ulici 1. marta u Jelahu, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali nepoznato vozilo i pješak Š.S. iz Tešnja, koja je tom prilikom zadobila lake tjelesne povrede. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na pronalasku vozila koje je učestvovalo u navedenoj saobraćajnoj nezgodi i sankcionisanju vozača istog.

Na području Kantona dogodilo se još pet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close