Izvještaj MUP-a ZDK za 22.05.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 22.05.2014.

 

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica  

Dana 22.05.2014. godine, u 21,15 sati, u mjestu Selište, od strane lica K.N. iz Zenice izvršeno je krivično djelo izazivanje opće opasnostiaktiviranjem nepoznate eksplozivne naprave u kući vlasništvo K.H.,kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je na objektu nastupila materijalna šteta. Od strane službenika uniformisane policije navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, a od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I jeizvršen  uviđaj.

Dana 22.05.2014. godine, u 21,50 sati, dežurna služba Policijske stanice Centar je obaviještena da u mjestu Jelina, u blizini željezničke stanice, nepoznata lica pored željezničke pruge vrše krađu metalne ograde. Intervencijom službenika uniformisane policije na navedenom lokalitetu zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo “Ford “, kojim je upravljalo lice Đ.S., dok se u vozilu u svojstvu suvozača nalazilo lice H.H. Izvršenom kontrolom i pregledom vozila utvrđeno je da lica prevoze određenu količinu željeznih cijevi. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, a pronađeni predmeti su oduzeti zbog sumnje da potiču iz navedenog krivičnog djela.

Tešanj

U toku noći 21/22.05.2014. godine, u mjestu Jevadžije, izvršena je teška krađa u kancelarijski prostor preduzeća “Has Comerc 2”, vlasništvo H.S. iz Tešnja, kojom prilikom je od strane nepoznatog lica otuđena određena količina novca. Na mjestu izvršenja ove teške krađe je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA 

Zenica

Dana 22.05.2014. godine, u 17,10 sati, u ulici Sarajevska kod broja 118, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo “Ford” kojim je upravljalo lice D.S. iz Zenice i motocikl „ Grizzy“ kojim je upravljalo lice D.B. iz Zenice koje je tom prilikom zadobilo teže tjelesne povrede, dok je vozač putničkog vozila zadobio lakše tjelesne povrede. Na mjestu saobraćajne nezgode je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijskeuprave I.

Tešanj

Dana 21.05.2014. godine, na lokalnom putu u mjestu Raduša, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo”Golf”, registarskih oznaka E29-K-967, kojim je upravljao M.M. izTešnja i putničko vozilo “Mercedes”, registarskh oznaka T02-A-298,kojim je upravljao P.S. iz Tešnja. U ovoj nezgodi teže tjelesne povrede zadobilo je lice P.S., dok su lica M.M. i M.F. zadobila lakše tjelesne povrede. Na mjestu saobraćajne nezgode je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Na području Kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close