Izvještaj MUP-a ZDK za 21.12.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 21.12.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

Dana 21.12.2014. godine, u mjestu Malo Čajno, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „VW-Kombi“, registarskih oznaka 911-J-257, kojim je upravljao H.H. iz Visokog. Prilikom kontrole utvrđeno je da registarske tablice ne pripadaju navedenom vozilu. Istražitelji Policijske stanice Visoko su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Breza

Dana 21.12.2014. godine, u mjestu Župča, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Golf II“, registarskih oznaka J41-M-411, vlasništvo R.I. iz Ilidže. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Žepče

Dana 21.12.2014. godine, u mjestu Tatarbudžak, od strane dva nepoznata lica izvršeno je razbojništvo nad J.Lj., kojom prilikom je od iste otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close