Izvještaj MUP-a ZDK za 21.11.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 21.11.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, fizičkim napadom na drugog i međusobnom tučom, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 21.11.2013. godine, u 20,25 sati, u ulici Sarajevska, u apoteci “Farmacija”, od strane jednog nepoznatog maskiranog lica, uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljem, izvršeno je razbojništvo nad radnicom navedene apoteke, kojom prilikom je iz kase otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Žepče

U toku noći 20/21.11.2013. godine, u mjestu Donje Ravne, iz rezervoara parkiranog teretnog motornog vozila marke „Man“, registarskih oznaka O56-J-030, vlasništvo firme „Abi“ d.o.o. Bosanski Novi, izvršena je krađa oko 200 litara dizel goriva. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Kakanj

Dana 21.11.2013. godine, oko 06,50 sati, na regionalnom putu Kakanj-Kraljeva Sutjeska, u blizini rudničkog pogona „Separacija“, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „VW-kombi“, registarskih oznaka O61-K-370, kojim je upravljao A.B. iz Zenice, i putničko motorno vozilo marke „Peugeot“, registarskih oznaka M26-A-415, kojim je upravljao S.A. iz Kaknja. Tom prilikom, navedeni S.A. je zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Na području Kantona dogodilo se još 12 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close