Izvještaj MUP-a ZDK za 21.10.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 21.10.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 20/21.10.2013. godine, u mjestu Donja Vraca, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prostorije vjerskog objekta-džamije, iz kojih je otuđena kasa sa određenom količinom novca. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 21.10.2013. godine, u mjestu Jagodići od strane službenika Policijske stanice Centar izvršena je kontrola putničkog motornog vozila passat, registarskih oznaka 041-M-675, kojim je upravljao T.A. iz Viteza. Tom prilikom je utvrđeno da registarske tablice ne pripadaju navedenom vozilu. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Maglaj

Dana 21.10.2013. godine, u ulici Alije Izetbegovića, izvršenom kontrolom teretnog motornog vozila mercedes, registarskih oznaka 407-J-350, kojim je upravljao M.A., pronađena je jedna pvc vrećica sa biljnom materijom koja asocira na marihuanu, težine 4,80 grama. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenima prostorijama. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close