Izvještaj MUP-a ZDK za 21.03.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 21.03.2013.

 JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 21.03.2013. godine, u ulici Sarajevska, izvršena je krađa željeznih cijevi. Intervencijom službenika policije, zbog sumnje da je izvršio navedeno krivično djelo slobode je lišen H.A. iz Zenice. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 21.03.2013. godine, u ulici Londža, od strane nepoznate osobe došlo je do upotrebe vatrenog oružja iz vozila u pokretu. Tom prilikom, lake tjelesne povrede zadobio je Č.S. iz Zenice, te je oštećeno putničko motorno vozilo VW polo, registarskih oznaka 619-J-186, vlasništvo S.A. Zbog sumnje da je izvršio navedeno krivično djelo, u ulici Eze Arnautovića slobode je lišen i zadržan u službenim prostorijama J.D. iz Zenice. Uviđaj su izvršili službenici Policijske uprave I.

Dana 21.03.2013. godine, u ulici Sarajevska, u prodavnici „Mak“, od strane dva maskirana lica izvršeno je razbojništvo nad radnicom navedene prodavnice, od koje je otuđena određena količina novca. Na licu mjesta je izvršen uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close