Izvještaj MUP-a ZDK za 20.06.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 20.06.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području ZE-DO Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, gdje je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Dana 20.06.2014. godine, u 22,10 sati, u ulici Bulevar Kulina bana, općina Zenica, u bašti UO “Alfa”, izvršeno je KD-o upotreba vatrenog oružja – pištolj od strane NN lica prema licu T. J. iz Viteza, koji je zadobio teške tjelesne povrede (lijeva natkoljenica) konstatovane u KB Zenica, dok je Đ. M. iz Viteza zadobio lakše tjelesne povrede (nepoznatog tvrdog predmeta), konstatovane u SHMP Zenica. Izvršen uviđaj od strane službenika OKP-a PU I, pod nadzorom Kantonalnog tužioca.

U 23,45 sati, zbog osnova sumnje da su počinili KD-o, službenici uniformisane policije su lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje lica K. A., N. E. i B. E., svi iz Zenice.

Dana 19/20.06.2014. godine, u vremenu od 22,00 do 05,25 sati, sa parking prostora Kamberović Polja – ispred hotela “Zenica”, izvršena je teška krađa pmv marke “Pasat III”, reg. oznaka DA-803-DG vl. Renta Car -Unikredit Pakrac RH, a koje je koristio J. D. Izvršen uviđaj.

Dana 19/20.06.2014. godine, u toku noći, u mjestu Ozrakovići, općina Visoko, izvršena je krađa iz mašine za održavanje kontaktne mreže “TMD” vl. ŽFBiH, gdje je otuđeno oko 300 litara dizel goriva. Izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO Kantona dogodilo se 15 saobraćajnih nezgoda, u tri SN, jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede, dok su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području ZE-DO Kantona nije bilo požara i eksplozija.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Putni pravac iz Nemile prema mjestima Šerići, Bistrica i Starina prohodan samo za terenska vozila, dok je put za mjesto Kolići neprohodan, te se koristi alternativni put iz mjesta Smajići prema Kolićima.

Magistralni put M-17, u mjestu Kosova, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close