Izvještaj MUP-a ZDK za 20.05.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 20.05.2014. 

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica  

U toku noći 19/20.05.2014. godine, u ulici Visočka, izvršeno je krivično djelo teške krađe u garažu vlasništvo lica H.M. iz Zenice, iz koje je tom prilikom od strane nepoznatog lica otuđena određena količina električnog alata, elektrokabla i drugog alata. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Dana 20.05.2014. godine, u 19,30 sati, u ulici Augusta Šenoe, u trgovačkoj radnji “Best” od strane nepoznatog lica izvršena je krađa novca iz kase u iznosu od 40,00 KM. Od strane operativnih službenika se poduzimaju aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršene krađe.

Kakanj

Dana 20.05.2014. godine, oko 05,00 sati, u mjesta Roščevina, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa 600 metara bakrenog kabla vlasništvo Željeznica Federacije BiH. Prilikom vršenja uviđajnih radnji od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj pronađena je određena količina otuđenog kabla. Nastavljaju se aktivnosti na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela i otkrivanju izvršioca.

 BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se sedamnaest saobraćajnih nezgoda u kojim je pet   lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close