Izvještaj MUP-a ZDK za 20.02.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 20.02.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 20.02.2014. godine, u ulici Sarajevska, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kiosk “Opresa”, iz kojeg je otuđena neutvrđena količina cigareta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 20.02.2014. godine, u ulici Stara Nemila, od strane lica A.S. i T.M., oba iz Zenice, izvršeno je krivično djelo ozbiljnom prijetnjom vatrenim oružjem-pištoljem prema licu Č.Dž.. Lica A.S. i T.M. su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Kakanj

Dana 20.02.2014. godine, na mostu preko rijeke Zgošće kod BP „Hifa petrol“, od strane službenika uniformisane policije pronađeno je putničko motorno vozilo marke „Seat-Ibiza“, registarskih oznaka 064-J-158. Izvršenim provjerama utvrđeno je da navedene registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu. Vozilo je prevezeno na službeni parking Policijske stanice Kakanj, a dalji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela nastavili su istražitelji Policijske stanice Kakanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close