Izvještaj MUP-a ZDK za 19.12.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 19.12.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja gdje je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 19.12.2014. godine oko 15,30 sati na lokalitetu mjesta Palinovići došlo je do oštečenja dalekovodne mreže električne energije na način da je N.N. lice motornom pilom posjeklo stablo hrasta koje je palo na dalekovodnu mrežu pri čemu je nastupila materijalna šteta. Izvršen uviđaj od strane službenika OKP PU I. Upoznat tužilac.

Visoko

Dana 18/19.12.2014. godine u vremenu od 17,00 do 11,50 sati u mjestu Topuzovo Polje izvršena je teška krađa u kuću vl. P.H. Otuđen televizor. Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Visoko.

Maglaj

Dana 19.12.2014. godine oko 14,35 sati obavještena je PS Maglaj da N.N. lice vrši krađu artikala iz trgovačkog centra “Konzum” koja je locirana u ul. Aleja Ljiljana. Od strane službenika uniformisane policije na licu mjesta zatečena je K.K.A. iz Maglaja kod koje je pronađena određena količina raznih artikala. Navedeno lice je lišeno slobode te je nakon izvršene kriminalističke obrade od strane istražitelja PS Maglaj puštena u 16,10 sati. Upoznat tužilac.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Ze-Do kantona evidentirano je 17 saobraćajnih nezgoda, u pet saobraćajnih nezgoda jedno lice je zadobilo teže i pet lica lakše tjelesne povrede.

Zenica

Dana 19.12.2014. godine u 11,05 sati u raskrsnici ulica Jevrejska-Mejdandžik dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali pmv marke “Seat” reg.oznaka A40-J-635 kojim je upravljao B.Š. iz Zenice i pješak O.N. iz Zenice koja je tom prilikom zadobila teže tjelesne povrede. Izvršen uviđaj.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Na putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području ZE-DO kantona nije bilo požara i eksplozija.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close