Izvještaj MUP-a ZDK za 19.08.2014.

U prologu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 19.08.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 19.08.2014. godine, u ulici Londža, izvršena je krađa mobilnog telefona iz putničkog motornog vozila marke “Alfa-Romeo”, registarskih oznaka O48-J-509, vlasništvo B.E. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Zavidovići

Dana 19.08.2014. godine, u ulici Husein-kapetana Gradaščevića, od strane K.H. i K.S. izvršen je fizički napad na Č.R., koja je tom prilikom zadobila lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Tešanj

Dana 19.08.2014. godine, u mjestu Trepče, izvršeno je krivično djelo teška krađa u samoposlugu „Farex“, vlasništvo K.E., iz koje je otuđena određena količina novca i cigareta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close