Izvještaj MUP-a ZDK za 19.07.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 19.07.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području ZE-DO Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede.
U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica
Dana 19.07.2014. godine, u 12,05 sati, u Zenici, u ulici Goraždanska, policijski službenici PS Crkvice kontrolisali su putničko motorno vozilo marke “Golf”, registarskih oznaka A53-M-665, kojim je upravljao H. Dž. iz Zenice, te su izvršenom provjerom ustanovili da tablice ne pripadaju navedenom vozilu. Vozilo je oduzeto. Izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, u četiri saobraćajne nezgode jedno lice je zadobilo teške tjelesne povrede, dok je sedam lica zadobilo lakše tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Maglaj
Dana 19.07.2014. godine, u vremenu od 20,10 do 21,30 sati, na magistralnom putu M-17, u mjestu Poljice, općina Maglaj, zbog vršenja uviđaja saobraćajne nezgode, saobraćaj je bio u potpunosti obustavljen, nakon čega je normalizovan.

Na ostalim putnim pravcima na području ZE-DO Kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close