Izvještaj MUP-a ZDK za 19.05.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 19.05.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u jedanaest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 18/19.05.2013. godine, u ulici Bulevar Kulina Bana kod broja 30, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke “Golf II”, vlasništvo M.N. iz Zenice. Dana 19.05.2013. godine, oko 19,00 sati, u ulici Uzunovića put, od strane policijskih službenika je pronađeno otuđeno vozilo. Predmetno vozilo je izmješteno na službeni parking prostor Policijske uprave I,  na mjestu otuđenja i pronalaska vozila je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe, dok daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela i otkrivanju počinioca istog nastavljaju službenici Odsjeka kriminalističke policije.

Dana 19.05.2013. godine, u noćnim satima, na magistralnom putu M-5, u mjestu Lašva, policijski službenici Policijske stanice Centar su kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Peugeot”, kojim je upravljao B.A. iz Zenice, kojom prilikom su izvršene provjere za vozilo, te je utvrđeno da tablice vozila ne pripadaju istom. Sporno vozilo je privremeno oduzeto i izmješteno na službeni parking, gdje će biti predmet potrebnih provjera.

Tešanj

Dana 18.05.2013. godine, u naseljenom mjestu Jelah, policijski službenici Policijske stanice  Tešanj zapazili su da je lice A.E., rođeno 1982. godine, iz Doboja, od sebe odbacilo pvc paket, u kojem se nalazilo šest manjih pvc paketića sa bijelom praškastom materijom, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “speed”, težine 2,07 grama. Policijski službenici Policijske stanice Tešanj lišili su slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje lice A.E., gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Tešanj

Dana 19.05.2013. godine, na magistralnom putu M-4, u naseljenom mjestu Jelah, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Opel”, registarskih oznaka J39-M-579, kojim je upravljao K.A.  iz Tešnja i pješakinja  I.M., rođena 1986. godine, iz Tešnja, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu saobraćajne nezgode je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Žepče

Dana 19.05.2013. godine, u 04,25 sati, na lokalnom putu Donja Golubinja-Željezno Polje, u mjestu Željezno Polje, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza u korito rijeke Željeznice putničkog motornog vozila marke “Ford”, kojim je upravljao D.E., rođen 1992. godine, iz Žepča, koji je tom prilikom smrtno stradao, dok je lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica zadobio suvozač u navedenom vozilu D.E. iz Žepča. Na mjestu slijetanja vozila je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče, pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zenica, dok je tijelo smrtno stradalog prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica gdje je izvršena obdukcija.

Na području Kantona dogodile su se još četiri saobraćajne nezgode u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close