Izvještaj MUP-a ZDK za 18.12.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 18.12.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen je u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

Dana 18.12.2012. godine, u 09,10 sati obavještena je Policijska stanica Visoko da je u mjestu Topuzovo Polje, u firmi “Prevent”, dana 16.12.2012. godine, izvršena krađa određene količina prerađene kože. Istoga dana, u 19,45 sati, od strane policijskih službenika slobode su lišeni M.N. i Đ.A., oba iz Visokog, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili navedeno krivično djelo. Policijski službenici su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Žepče

Dana 18.12.2012. godine, obavještena je Policijska stanica Žepče da je u mjestu Lovnica, u zadnjih nekoliko dana, izvršena teška krađa u kuću, vlasništvo V.I., iz koje su otuđeni televizor i veš mašina. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 18.12.2012. godine, u mjestu Čajdraš, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo renault, registarskih oznaka 446-J-375, kojim je upravljala V.V. iz Viteza, i putničko motorno vozilo fiat, registarskih oznaka O41-E-824, kojim je upravljao V.I. iz Zenice. Tom prilikom, navedena V.V. i suvozač iz vozila fiat, J.D. iz Zenice, zadobili su lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Tešanj

Dana 18.12.2012. godine, na lokalnom putu u mjestu Tešanjka, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo VW cady, registarskih oznaka A10-K-990, kojim je upravljao P.S. iz Sarajeva, i putničko motorno vozilo ford, registarskih oznaka E14-A-494, kojim je upravljao M.M. iz Tešnja. Tom prilikom, neutvrđen stepen povreda zadobio je navedeni P.S., dok su lake tjelesne povrede zadobili M.K., saputnik u vozilu VW cady, te K.M. i H.H., saputnici u vozilu ford. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Na području Kantona dogodilo se još 12 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close