Izvještaj MUP-a ZDK za 18.11.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 18.11.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u 16 slučajeva, kojom prilikom je sedam lica zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 18.11.2012. godine, u ulici Hadžije Mazića put, policijski službenici Policijske stanice Crkvice kontrolisali su skuter marke „Libra“, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao O.Dž. iz Zenice. Tom prilikom, u pretincu skutera su pronašli 3 kg bakarne žice sa klemama, te je utvrđeno da navedeno lice ne posjeduje nikakvu dokumentaciju ni za skuter ni za bakarnu žicu. Policijski službenici su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog događaja.

Kakanj

Dana 18.11.2012. godine, u mjestu Zgošća, od strane Č.A. iz Kaknja, izvršeno je oštećenje putničkog motornog vozila renault-scenic, registarskih oznaka E38-T-812, vlasništvo Č.Š. iz Kaknja. Policijski službenici su lišili slobode Č.A., te istog zadržali u službenim prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Dana 18.11.2012. godine, u mjestu Haljinići, od strane T.Z. izvršen je fizički napad na T.R., koji je tom prilikom zadobio neutvrđen stepen povreda, te je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje je i zadržan na liječenju. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, dok je T.Z. lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje.

Vareš

Dana 18.11.2012. godine, u mjestu Duboštica, policijski službenici su kontrolisali putničko motorno vozilo ford-eskort, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao Č.M., dok su se u vozilu kao saputnici nalazili Č.S. i Č.A., svi iz Kaknja. Izvršenim pregledom vozila, u istom su pronašli dvije lovačke puške, bez potrebne dokumentacije. Lovačke puške su oduzete, dok je vozač Č.M. lišen slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close