Izvještaj MUP-a ZDK za 18.02.2015.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 18.02.2015.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, naročito drskim ponašanjem i tučom, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica
Dana 18.02.2015. godine, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, u sportskoj kladionici „Sport plus“, od strane lica R.R. iz Busovače izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari razbijanjem jednog TV prijemnika. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, dok je lice R.R. lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Dana 18.02.2015. godine, u ulici Augusta Šenoe, u prodavnici „Best“, od strane dva nepoznata maskirana lica, uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljem i upotrebom CS spreja, izvršeno je razbojništvo nad radnicom navedene prodavnice, kojom prilikom su otuđila određenu količinu novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Dana 18.02.2015. godine, u ulici Prve zeničke brigade, policijski službenici Policijske stanice Crkvice su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „Opel-Merva“, registarskih oznaka 063-A-367, kojim je upravljao P.H. iz Zenice. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da navedene registarske oznake pripadaju drugom vozilu, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju krivičnog djela.

Maglaj
U periodu od 15.02. do 18.02.2015. godine, u mjestu Novi Šeher, izvršeno je krivično djelo teška krađa u garažu, vlasništvo O.R., iz koje su otuđeni motocikl i elektro cirkular. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close