Izvještaj MUP-a ZDK za 17.09.2014.

U prologu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 17.09.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Kakanj

Dana 17.09.2014. godine, u mjestu Pakovići-Donji Lučani, od strane nepoznatog maskiranog lica izvršeno je razbojništvo nad radnikom benzinske pumpe „Brkić-petrol”, kojom prilikom je nepoznato lice otuđilo određenu količinu novca i cigareta. Istražitelji Policijske stanice Kakanj su na licu mjesta izvršili uviđaj.

Dana 17.09.2014.godine, u mjestu Varda, izvršenom kontrolom teretnog motornog vozila marke „Mercedes”, registarskih oznaka A34-K-381, kojim je upravljao H.Dž., utvrđeno je da isti vrši prevoz određene količine uglja, bez potrebne dokumentacije. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići

Dana 17.09.2014. godine, u mjestu Dolovi, izvršenom kontrolom i pregledom putničkog motornog vozila marke „Fiat-Punto”, registarskih oznaka 199-M-116, i lica koja su se nalazila u istom, T.E. i T.Dž., oba iz Žepča, policijski službenici pronašli su jednu pvc kesicu sa praškastom materijom koja asocira na opojnu drogu speed, te četiri paketića sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedena lica su lišena slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Tešanj

Dana 17.09.2014. godine, na magistralnom putu M-4 u mjestu Jelah, od strane policijskih službenika izvršena je kontrola i pregled putničkog motornog vozila marke „VW-Jetta“, registarskih oznaka 173-WMZ, kojim je upravljao B.R. iz Tešnja. Tom prilikom, u vozilu je pronađen pištolj marke „Zastava“, kalibra 7,65 mm, i 8 metaka, za koji isti ne posjeduje odobrenje, te jedna bejzbol palica. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close