Izvještaj MUP-a ZDK za 17.02.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 17.02.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona, javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zenica

Dana 17.02.2013. godine, u ulici Mokušnice, od strane dva nepoznata lica izvršeno je krivično djelo krađa na naročito drzak način nad licem Dž.J., od kojeg je tom prilikom otuđen novčanik u kojem se nalazila određena količina novca i lična dokumenta. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 17.02.2013. godine, u ulici Mehmeda Spahe, izvršeno je teška krađa u putničko motorno vozilo golf, registarskih oznaka O07-J-503, vlasništvo O.E., iz kojeg je otuđen CD radio. Intervencijom službenika uniformisane policije, u ulici Bulevar Eze Arnautovića, slobode je lišen i zadržan Đ.E. iz Zenice, kod kojeg je pronađen i otuđeni predmet.

Dana 17.02.2013. godine, u mjestu Šušanj, izvršenom kontrolom putničkog motornog vozila opel kadet, registarskih oznaka 666-M-677, kojim je upravljao Č.M. iz Travnika, utvrđeno je da registarske tablice pripadaju drugom vozilu. Navedeno vozilo je oduzeto, dok je Č.M. lišen slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Dana 17.02.2013. godine, u ulici Sarajevska, izvršena je teška krađa u kuću koju koristi H.A., iz koje je otuđena određena količina zlatnog nakita. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

Dana 17.02.2013. godine, u mjestu Donje Moštre, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila golf 2, registarskih oznaka A-8-J-057, vlasništvo O.S. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Tešanj

Dana 17.02.2013. godine, u mjestu Kraševo, izvršenom kontrolom putničkog motornog vozila jetta, registarskih oznaka 618-A-334, kojim je upravljao M.S. iz Doboja, utvrđeno je da je vozilo otuđeno na području RS-a. M.S. je lišen slobode i predat službenicima Policijske stanice Derventa.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close