Izvještaj MUP-a ZDK za 16.12.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 16.12.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 16.12.2012. godine, na parking prostoru Kamberovića polje, izvršeno je krivično djelo teška krađa u putničko motorno vozilo golf, registarskih oznaka 942-E-267, vlasništvo M.H. iz Zenice, odakle je otuđena određena količina raznih predmeta. Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio navedeno krivično djelo, od strane službenika uniformisane policije slobode je lišen i zadržan u prostorijama za zadržavanje Đ.E. iz Zenice, kod kojeg su pronađeni otuđeni predmeti. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Vareš

U toku noći 15/16.12.2012. godine, u mjestu Stupni Do, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila golf I, registarskih oznaka A54-K-112, vlasništvo B.Š. Službenici uniformisane su, u ulici Majdanska, pronašli otuđeno vozilo, a zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili navedeno krivično djelo, slobode su lišeni M.A. i P.A., oba iz Vareša, nad kojima je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada. Od strane istražitelja Policijske stanice Vareš izvršen je uviđaj.

Žepče

Dana 16.12.2012. godine, u mjestu Papratnica, izvršeno je krivično djelo krađa iz putničkog motornog vozila mercedes, registarskih oznaka A64-J-25, vlasništvo D.I., odakle je otuđena ženska torbica sa dokumentima i određenom količinom novca, vlasništvo R.S. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 16.12.2012. godine, u ulici ZAVNOBiH-a, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo, koje se udaljilo sa lica mjesta, i pješak D.A. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede. Od strane službenika uniformisane policije izvršen je uviđaj, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog događaja.

Na području Kantona dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close