Izvještaj MUP-a ZDK za 16.09.2014.

U prologu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 16.09.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 16.09.2014. godine, u ulici Londža, izvršeno je krivično djelo teška krađa u putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka K07-E-449, vlasništvo T.M. iz Zenice, iz kojeg je otuđena jedna kesa sa inbus ključevima i trenerka. Zbog sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, službenici uniformisane policije su u istoj ulici lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje lice Đ.E. iz Zenice.

Dana 16.09.2014. godine, u benzinskoj pumpi „Sjaj“ u Maglaju, od strane T.V. i B.M. iz Sarajeva izvršena je krađa sedam šteka raznih vrsta cigareta. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama za zadržavanje, te je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Žepče

Dana 16.09.2014. godine, nakon lišenja slobode lica M.F. iz Žepča, zbog narušavanja javnog reda i mira, isti je dobrovoljno predao dva smotuljka u pvc foliji, sa sadržajem zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na indijsku konoplju, težine 2,20 grama. Istražitelji Policijske stanice Žepče poduzeli su aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Vareš

Dana 16.09.2014. godine, u mjestu Dabravine, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka A02-E-690, kojim je upravljala Z.H. iz Vareša, i putničko motorno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka K01-O-857, kojim je upravljao H.Z. iz Breze. Tom prilikom, navedeni H.Z., kao i saputnik iz istog vozila H.A. iz Breze, zadobili su povrede neutvrđenog stepena. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Vareš.

Na području Kantona dogodilo se još 10 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close