Izvještaj MUP-a ZDK za 16.09.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 16.09.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 16.09.2013. godine, u mjestu Pečuj, prilikom pregleda Č.E. pronađena su dva paketića od alu folije sa sadržajem zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na marihuanu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama Policijske uprave I.

Visoko

Dana 15.09.2013. godine, u vremenu od 20,00 do 22,20 sati, u mjestu Šareni Hanovi, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila golf 2, registarskih oznaka K41-O-457, vlasništvo O.O. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Tešanj

Dana 16.09.2013. godine, u mjestu Raduša, izvršeno je krivično djelo teška krađa u vikend kuću vlasništvo S.H., iz koje je otuđena određena količina novca i predmeta. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Breza

Dana 16.09.2013. godine, na regionalnom putu u mjestu Podžupča, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo golf, registarskih oznaka 198-E-241, kojim je upravljao M.B. iz Ilijaša, i putničko motorno vozilo škoda oktavia, registarskih oznaka 979-J-186, kojim je upravljao D.D. iz Breze, koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close