Izvještaj MUP-a ZDK za 16.04.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 16.04.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 16.04.2014. godine, u mjestu Stranjani, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke “VW-Passat”, registarskih oznaka O89-J-965, vlasništvo B.E. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 16.04.2014. godine, u ulici Uzunovića put, izvršeno je krivično djelo teška krađa u mini market „Vizen“, iz kojeg je otuđena određena količina novca i cigareta. Intervencijom službenika uniformisane policije, u neposrednoj blizini navedenog objekta, zbog sumnje da su počinili navedeno krivično djelo, lišeni su slobode i zadržani u prostorijama za zadržavanje M.A. i B.A., oba iz Zenice, te je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Zavidovići

Dana 15/16.04.2014. godine, u mjestu Dištica, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Golf“, registarskih oznaka 351-E-680, vlasništvo A.T. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 16.04.29014. godine, na magistralnom putu M-17 u mjestu Donja Gračanica, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka 752-J-000, kojim je upravljao S.A. iz Zenice, i pješak, malodobna Š.H. iz Zenice, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Dana 16.04.2014. godine, na magistralnom putu M-17 u mjestu Jelina, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali:

– putničko motorno vozilo marke „Audi“, registarskih oznaka J35-K-743, kojim je upravljao M.K. iz Žepča,

– putničko motorno vozilo marke „Škoda“, registarskih oznaka J69-O-709, kojim je upravljao B.A. iz Žepča, i

– putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka A24-O-882, kojim je upravljao D.E. iz Zenice.

Tom prilikom, navedeni B.A., te lice A.S., saputnik u vozilu “Škoda”, zadobili su teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još 11 saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close