Izvještaj MUP-a ZDK za 15.12.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 15.12.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva u kojima nije bilo povrijeđenih lica. Policijski službenici su protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 15.12.2013. godine, u ulici Derviša Imamovića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo Č.H. iz Zenice, iz kojeg je otuđena određena količina nakita i novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 15.12.2013. godine, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je putničko motorno vozilo marke “Vento”, registarskih oznaka E18-K-892, kojim je upravljao B.A. iz Zenice, ostvarilo kontakt sa metalnom ogradom ispred kuće. Tom prilikom, navedeni vozač je zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Kakanj

Dana 15.12.2013. godine, na regionalnom putu Kakanj-Zenica, u mjestu Donji Lučani, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Renault“, registarskih oznaka O09-M-712, kojim je upravljao M.I. iz Novog Travnika, i putničko motorno vozilo marke „Golf 4“, registarskih oznaka A44-K-273, kojim je upravljao M.B. iz Vogošće. Tom prilikom, navedeni vozači, te M.Đ., saputnik u vozilu „Golf“, zadobili su teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojima je sedam lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close