Izvještaj MUP-a ZDK za 15.06.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 14.06.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona, javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET

Zenica

Dana 14/15.06.2014. godine, u ulici Adolfa Goldbergera, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prodavnicu „ES&ES Trade“, iz koje je otuđena određena količina ribarskih mašinica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Zavidovići

Dana 14/15.06.2014. godine, u mjestu Maoča, izvršeno je krivično djelo teška krađa u trgovinu „Maoča“, iz koje je otuđena određena količina alkoholnih pića, cigareta te razne prehrambene robe. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Olovo

Dana 15.06.2014. godine, u 01,40 sati, obavještena je Policijska stanica Olovo da je u mjestu Buk otuđeno putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka M91-K-965, vlasništvo F.R. iz Tešnja. U 02,25 sati, službenici uniformisane policije su pronašli navedeno vozilo zapaljeno u mjestu Dištica, općina Zavidovići. Od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići i inspektora za zaštitu od požara i eksplozija MUP-a ZDK na licu mjesta zapaljenja vozila izvršen je uviđaj, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA 

Na području Kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close