Izvještaj MUP-a ZDK za 15.05.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 15.05.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinioca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U vremenskom periodu od 13.05. do 15.05.2014. godine, u ulici Adolfa Goldbergera kod broja 9/a, izvršeno je krivično djelo paljevine na putničkom motornom vozilu marke “Jetta”, registarskih oznaka K02-E-984, vlasništvo S.A. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I i inspektora za protivpožarnu zaštitu Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. O izvršenom krivičnom djelu obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zenica.

Dana 15.05.2014. godine, u noćnim satima, u ulici Bulevar kralja Tvrtka I, izvršena je teška krađa u trgovačku radnju “Elektro-Tehna”, vlasništvo P.Đ. iz Zenice, iz koje je tom prilikom od srane nepoznatog lica otuđena određena količina kućanskih električnih aparata i novca.

Na mjestu izvršenja ove teške krađe je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Tešanj

U toku noći 14/15.05.2014. godine, u ulici Hamzalije Ajanovića, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke “Golf IV”, registarskih oznaka J70-E-948, vlasništvo M.Z. iz Tešnja. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 15.05.2014. godine, u 05,40 sati, na magistralnom putu M-17 u mjestu Janjići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo “Opel”, registarskih oznaka O51-T-392, kojim je upravljala A.D. iz Trebinja i vozilo “Ford”, registarskih oznaka E43-A-986, kojim je upravljao S.S. iz Novog Travnika. U saobraćajnoj nezgodi vozač A.D. je zadobio teške tjelesne povrede, dok su vozač S.S., kao i saputnici u vozilu A.S. i B.D., oba lica iz Novog Travnika, zadobili lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još 8 saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close